Mano 15 viešumo minučių

2003-11-18 02:12

Piketo metu

Yra toks amerikoniškas posakis, kad kiekvienas žmogus per savo gyvenima gauna 15 minučių viešumo (publicity). Manau man jau užteks šio savaitgalio ;) — šeštadienį per televizijas, o pirmadienį — laikraščiuose.

Apie piketą:

“Lietuvos Žinios” http://www.press.lt/cgi-bin/Article_lz.asp?Lang=L&ID=534109&Width=600

“Lietuvos Rytas” http://www.lrytas.lt/20031117/akt17_a1.htm

“Kauno Diena” http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=14150

“Delfi” http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=3181006

nuotraukos © INNA / Andrius Petrulevičius

Apie iniciatyvą:

“Jaunimo nuomonė dėl Prezidentūros skandalo” (visuomeninio jaunimo judėjimo už prezidentūrą, dirbančią Lietuvai pareiškimas) http://www.delfi.lt/news/daily/voxpopuli/article.php?id=3144653

http://www.paksui-ne.tk/ http://www.stopmaskva.o-f.com/

Vaizdinė medžiaga: http://vaidila.vdu.lt/~a7emda/temp/pax/

Komentarai

Dariuz

Malacius Emili, bet nemanau,kad nuo tos akcijos atsiras nors vienu vingiu daugiau pas kaimiecius smegeninese,paskaityk delfi komentarus: mazdaug as balsavau uz Paksiu ir balsuosiu uz ji toliua; Cia jau ne pyktis, bet neviltis ima:)));Gaila zmoniu suzalotu priesrinkimines agitacijos:( Tipo Paksius juk nekaltas - klata jo aplinka;)

Tomas J.

Nuomonė
Dvigubi standartai

Visi politikai, prezidentai, premjerai bei Seimo nariai išrenkami į postus laikinai - ateina ir išeina. Nėra svarbiausia tai, ar Paksas kaip asmuo, kaip žmogus dabar išliks poste ar bus priverstas pasitraukti. Anksčiau ar vėliau po jo turėsime kitą Prezidentą. Geresnį arba prastesnį.
Svarbiau yra tai, jog aukštus postus užimantys valstybės asmenys, deklaruojantys demokratijos siekius, objektyvumą ir viešumą, kalbėdami apie moralinę ir politinę pareigūnų atsakomybę - taiko dvigubos moralės standartus, politinės kovos siekius iškelia aukčiau nei teisę ar teisingumą. Nemaloniai nuteikia ir kelia susirūpinimą, kai pareigūnai, betarpiškai teisės aktus kuriantys ar pagal pareigas dalyvaujantys jų taikyme – postų teikiamomis galiomis daugiau naudojasi savo politinių grupių ar karjeros tikslams pasiekti - nei objektyvumo ar teisingumo pergalei.
Laikui bėgant stebėsime vis daugiau įvykių ir faktų, kurie daug ką paaiškins ir galėsim matyti objektyvesnį vaizdą, tačiau dabarties negalime atiduoti vien į istorikų rankas, nes privalome gyventi dabartimi, turėti savo nuomonę DABAR.
Be abejo yra negerai, kai Prezidento patarėjai pažeidžia eismo taisykles ir bando išlikti nenubausti, kai Prezidento rėmėjai asmeniniuose pokalbiuose su kitais privačiais asmenimis necenzūriškai keikia Prezidentą. Neleistina, kad Prezidentūroje lankytųsi moterys, kurios drįsta pas save svarbius asmenis vaišinti kava ir brendžiu, maža to – dar ir apnakvindina, o po to tegauna tik “šiaip sau” įvertinimą. Šie ir kai kurie kiti faktai nepuošia Prezidentūros nei Prezidento, meta šešėlį ant visos tautos, jos moralės bei dorovės ir Paksas turi už tai atsakyti. Seimo laikinoji nacionalinė grėsminga komisija privalo tokius faktus kelti į viešumą ir pasmerkti (kas šiaipjau ir daroma), ir viskas būtų kaip ir tvarkoj, bet…
Štai tas “bet” mane ir paskatino atkreipti jūsų dėmesį į dvigubus standartus, taikomus mūsų politinėje padangėje per tuos neilgus 14 Nepriklausomybės metų tarp dviejų sąjungų – tiek Lietuvai ir tebuvo lemta savarankiškai kurti savo ateitį trumpu laikotarpiu dviejų tūkstantmečių sandūroje.
Dar taip neseniai dabartinį premjerą Brazauską mes turėjome Prezidentu ir jo moraliniame bei politiniame autoritete nematėme jokių tautos saugumui grėsmę keliančių dėmių. Nematė didžioji dauguma Seimo politikų, nematė Valstybės Saugumo Departamentas, nematė nei visi 500 Lietuvos inteligentų. Juk visas Brazausko autoritetas ištisai nusėtas kraujo spalvos dėmėmis, nepuošiančiomis ne tik jo paties, bet (kol jis svarbiuose valstybės postuose atstovavo ir tebeatstovauja mūsų šalį) – meta gėdos šešėlį ir visai partizanų bei laisvės kovotojų krauju aplaistytai Lietuvai. Juk šis Burekevičiaus bendražygis ir bendramintis Prezidentu tapo tik 3-4 metams tepraėjus po to, kai dergė ir niekino (pats, ne jo patarėjai!) visos tautos laisvės siekį, kalbėdamas:
„Į savarankiškos Lietuvos valstybės idėją aš žiūriu neigiamai. Aš manau, kad tai nerealu“. (Interviu „Argumenty i fakty“, 1989, Nr.47).
„Kai kurie asmenys atkakliai perša mums Lietuvos Respublikos atkūrimo idėją. Esame įsitikinę, jog neįmanima nutraukti penkių dešimtmečių Tarybų Lietuvos raidos. Pagaliau nėra ir pakankamai pagrįstų argumentų, kad tai daryti būtina“. („Komunistas“, 1989, Nr.9).
„Kuriame socializmą TSRS sudėtyje. Jokio kito kelio nėra ir negali būti. Kraštutiniai lozungai – išstoti iš Tarybų Sąjungos, paskelbti nepriklausomą Lietuvą – mums nepriimtini“. („Tiesa“, 1989 03 03).
„Ateityje Lietuvos Respublika pirmiausia turės gerai sugyventi su kaimynais. Kažin ar tai pavyks, jei kelsime balsą prieš tarybinę armiją“. (Kalba SSKP CK plenume Maskvoje. „Tiesa“, 1990 02 10).
Ar šitaip gali kalbėti nepriekaištingos reputacijos žmogus? Ar viskas tvarkoj su jo moraliniu politiniu autoritetu? Ar tokio asmens buvimas pirmuoju asmeniu - Prezidentu - puošė mūsų valstybę?
Jo moralės tada (nei dabar) nesmerkė ir nereikalavo atsistatydinti politikai, nūnai esantys dabartinės Seimo grėsmių komisijos nariais.
Kur tada (dar taip neseniai, juk tik keletas metų tepraėjo) buvo šios komisijos vadovas A.Sakalas, šiandieninis Brazausko bendrapartietis, ir kiti politikai bei politologai, taip kritiškai vertinantys dabartinio Prezidento moralinį veidą?
Taip lengva draugauti su vienu, o smerkti kitą… Ar tai ne dvigubi standartai?
Šių klausimų visumą vertindamas aš šiandieninius politikos įvykius matau kitaip, nei visi tie, kurie jau nuteisė ir pasmerkė Prezidentą Paksą.
Stenkimės visus vertinti tais pačiais kriterijais.

2003.11.18, Tomas Jakutis

Emilis

Klausyk Tomai, prikaltinai čia visokius žmones nebūtais dalykais, pripostinai nesamonių.

Pagrindinis dalykas dėl kurio reikia Paxą atstatydint yra tas, kad jis stengėsi sukoncentruoti visą įmanomą valstybės valdžią vienos grupuotės, vadovaujamos Rusijos mafijos/KGB, rankose, tuo pačiu manipuliuodamas visais įmanomais demokratijos trūkumais, naudodamasis žmonių neišmanymu, skaldydamas mūsų visuomenę.

Esminis klausimas yra "ar Paksas vis dar gali eiti prezidento pareigas?" Mano supratimu vienintelis teisingas ir naudingas Lietuvai atsakymas yra "nebegali". Visi kiti įvykiai ar vertinimai neturi nieko bendra su šituo.

Jei kurpi tokio ilgumo tekstus, tai postink juos savo saite arba Delfi.lt skyrelyje "Vox Populi".

Tomas J.

"prikaltinai čia visokius žmones nebūtais dalykais".
Kurie mano paminėti dalykai yra nebūti?

Lorenas

E.Dambauskai,kas stovi už tavo nugaros, kas tavo šeimininkas. Pirma išsiaiškink iki galo, o paskui daryk nesamones. Ar tau liepė Zuokas, ar Viktoras. Tu turbut ir prieš karą Irake ir už Mažeikių naftą.

Emiliui

Jei galvoji, kad rusų mfija tik dabar lenda į Lietuvą, tai klysti ji čia visada buvo ir bus.

VSD

Emilis Dambauskas - rusų mafijos atstovas, glaudžiai susijęs su vietinėm nusikalstamom grupuotėm ir neramumų organizatorius. Lietuvos gėjų draugijos pirmininkas ir narkomanas. Už rengiamą piketą gavęs 5000 eurų. Kas tai paneigs.

Emilis

Lorenui, VSD
neturiu aš jokio šeimininko ir niekad neturėjau. Visi kurie mane pažįsta tai gali patvirtint. Niekad nebuvau gėjus, nesu net bandęs žolės. 5000 eurų man aišku praverstų, bet deja jų niekas man nesumokėjo. Esu laisvas laisvos šalies pilietis, tik man nevisvien kaip man mano tėvynėje reikės gyventi. Šeimininkus matyt turite jūs, jei įsivaizduojate, kad žmonės be šeimininkų nieko veikti negali ir nemoka.

Į komentarą "Emiliui": rusų mafija visada lindo į Lietuvą, bet dabar ją būtina pristabdyti, nes ji peržengė pakenčiamas ribas.

Aciu

Tiesiog paprastas ACIU tau Emili!

prtnk

Emili ! Saunuolis

Dariuz

Gaila mano tu Paxsistu, turbut del to jie taip loja,jog jaucia,kad neilgai ju seimininkas prasilaikys poste,tai reiks kitiems laizyt padus (ir netik),kad duonos uzsidirbt!Kiek pazystu Emili jis tikrai nepanasus i joki narkomana ar geju ir tuo labiau i kazkieno valdoma lunatika. O Paxsistams tik tiek noriu pasakyt: kada dabar darote bus irasyta ir atsiminta, jus nenusiplausit gedos nesvarbu del ko stojote i tamseje puse ar del neismanymo ar del intereso,kiek kartu mes jau praradome valstybinguma del tokiu kaip jus???As esu isitikines kad visu sveikai mastanciu zmoniu pastangomis mes isvyniosim si skandala iki galo...

Emilis

Ei, Dariuz, neperdek, mano nickas gi lunatikas ;) bet toks sunkiai suvaldomas ;))

d-MoN

svx emili:)
prie medzhiagos pridek shita:
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=3256368&pictureID=3257039

man patiko:)

gausi daugiau nei 15 min kazkaip atrodo;)

O savo asmenine nuomone shitu klausimu pasiliksiu sau, tik bijau, kad nepritariu tau kai kuriais klausimais, kada nors padiskutuosim:) Tik viena noriu pasakyt, nevaryk ant Pakso. Ar jis privalo atsistatydinti ar ne, tai cia visishkai kitas klausimas, bet ant Pakso kaip zhmogaus nevaryk. O jei ir reikia ji atstatydint tai ne del to kad JIS stengesi kazka padaryti, o del to kad jis yra myzhnius ir mazgote ir nesustabde kai galejo.

BTW man daug pikciau yra ant pvz Paulausko, kuris vietoj to kad vazhiuotu i susitikima del stojimo i ES(!) pasiliko Lietuvoje nes cituoju "partijoms gali reiketi daryti pareishkimus"

Junglist

Matosi, kur zmones neturi ka veikti ;)

Eik dirbt geriau.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.